РУРАЛНА КОАЛИЦИЈА

Отворена е нова платформа за потребите  на земјоделците! На неа ќе ги најдете потребните документи кој ви се потребни за аплицирање на некоја од мерките.

www.e-zemjodelskiuslugi.mk

Земјоделски календар 2021 година

ГРАДИМЕ ЗАЕДНИЧКА ИДНИНА

Земјоделството е нашата најмудра работа, затоа што на крај само тоа придонесува за вистинската благосостојба, добар морал и среќа.

– Томас Џеферсон-


Deprecated: Function WP_User_Query was called with an argument that is deprecated since version 5.9.0! who is deprecated. Use capability instead. in /home/ruralnakoalicij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5698

Рурална Коалиција потпиша меморандум за соработка со Правниот Факултет во Кичево

Oбјавено на 27.11.2023 година Денес во просториите на Правен факултет – Кичево, Универзитет “Св. Климент Охридски” – Битола извршната директорка на Рурална Коалиција, Лилјана Јоноски во име на Коалицијата потпиша меморандум за соработка со деканката на Правниот факултет – Кичево, Проф. Д-р. Светлана Вељановска со што и се официјализира долгогодишната...

повеќе

Денес во село Тумчевиште, Гостивар на имотот на нашата претседателка, Живка Ѓурчиновскагостин беше претседателот на нашата држава, г-динот Стево Пендаровски

Објавено на 27.10.2023 година. Претседателот денес имаше можност да ја види реалната слика и состојба во која што се наоѓаат жените од руралните средини, да поразговара со нив за приносите од земјоделските култури, влијанието на климатските промени врз родот и врз жените, откупните цени, иселувањето на младите од руралните средини,...

повеќе

Општините одвоиле само 5% од нивните годишни буџети во текот на 2022 и 2023 година за да се справат со последиците од енергетската, економската и кризата со храна

Објавено на 25.10.2023 година. Од општина Кичево напоменаа дека согласно буџетот со кој што располагаат општината вложува максимално во делот на зголемување на енергетската ефикасност на јавните институции, а се вложува и во социјалната заштита и обезбедувањето со храна на сите жители на општината. Од Регионалната комора на Стопанската комора...

повеќе

ОПШТИНИТЕ И УЧИЛИШТАТА ГИ ДОДЕЛУВААТ НА КОРИСТЕЊЕ ОБЈЕКТИТЕ ЗА СПОРТ ВО НЕТРАНСПАРЕНТНИ ПОСТАПКИ

Oбјавено на 13.09.2023 година. Денес, 13 септемри 2023 година, Центарот за граѓански комуникации го објави истражувањето – Мапирање на состојбите со објектите за спорт во општините спроведено во: Битола, Кичево, Куманово, Неготино, Струмица, Тетово, Чаир и Штип. Истражувањето открива дека спортските објекти се издаваат на користење на нетранспарентен начин, голем...

повеќе

ВОЛОНТИРАЈ

Волонтирањето е еден од најдобрите начини да се помогне во образованието на децата и младите во едно општество. Рурална Коалиција ја поддржува волонтерската работа за сите оние кои сакаат да придонесат во исполнување на нашата мисија . Доколку сакате да научите повеќе и да ги вклучите Вашите лични достигнувања и идеи кон целите на организацијата, Ве покануваме да се приклучите во нашиот тим!

ГАЛЕРИЈА

ДОНАТОРИ